Make your own free website on Tripod.com
Kalendar Hijrah

Tahukah anda kalendar hijrah untuk hari ini? Mungkin ramai yang tidak tahu. Kita akan tahu jika kita melihat semula kalendar hijrah di kalendar di dinding dalam rumah kita. Kalau ada pun biasanya kalendar hijrah akan ditulis dengan huruf kecil sahaja.

Seorang Muslim yang pernah belajar di Amerika Syarikat telah mencipta satu perisian Kalendar Hijrah yang agak unik dan boleh kita kongsi bersama di dalam komputer kita. Perisian ini adalah perisian "shareware" dan umat Islam boleh memafaatkannya. Walaupun perisian ini tidak canggih seperti perisian-perisian Microsoft, sebagai seorang Islam kita patut berbangga untuk memilikinya.

Jika saudara/ saudari inginkan perisian ini saudara/ri boleh "download" sekarang;

Perisian ini boleh dijanakan di MS DOS komputer saudara/ri. Untuk menggunakan kalendar ini di komputer saudara/ri dengan betul, pastikan "date" komputer saudara/ri juga betul.

Masa untuk "download" hanyalah kira-kira 1 ke dua minit. Oleh kerana perisian ini adalah "shareware" saudara/ri boleh menggunakannya tetapi tidak boleh mengubahnya tanpa kebenaran dari programmer yang disebut di atas.


~Kembali Muka Depan~